Do’s and don’ts under fashion week

Denne uken begynner de internasjonale moteukene.

Do

Velg ett antrekk og hold deg til det

Med mindre du søler litt billig rødvin over hele blusen din, er det ikke nødvendig å skifte tre ganger i løpet av en visningsdag. Du hoster ikke Oscar-utdelingen. Ro ned.

… men kle deg opp

Ikke sitt på motevisning i joggebukse og slapp t-skjorte (hvis det ikke er trendy da). Pynt deg. Gjerne i noe signert en av designerne du skal se. Kanskje du også blir tatt bilde av?

Snakk med folk, ha det gøy og vær positiv

Selvom noen av de som jobber med mote oppfører seg som om de kurerer kreft, trenger ikke du gjøre det. Fashion week er en fest, så ta deg det glasset med cava, snakk med sidemannen og viktigst av alt – smil! Innerst inne syntes alle det er veldig stas å være der, til tross for hva ansiktsutrykket deres kanskje sier.

Klapp når visningen er ferdig

Med mindre du kjenner følelsen av dyp, dyp skuffelse og hat over det du har sett, er det vanlig høflighet å klappe under finalerunden og når designeren kommer ut for å vinke/bukke/nikke/neie. Det er mange involverte og det ligger hardt arbeid bak både kolleksjonen og produksjonen.

Hold deg til din egen plass

Eventuelt hør med de ansvarlige for seatingen om det er «noen som helst mulighet for at du kan få en plass, om det er noen som ikke møter opp?». Dersom ikke det er mulig stell deg pent bak stolradene og pønsk ut en genial plan til hvordan du kan få opp «rankingen» din i motebransjen til neste sesong.

Se ut som du hører hjemme der

 Når du har satt deg ned, sett veska på gulvet, kryss beina, hold mobilen klar til å fange noen snutter på Insta Story, og la hele tiden minen være seriøs og skrike av «Damn RIGHT I belong here!».

Dra på etterfesten

Fest er gøy!

DON’T

Møt opp tidlig for å stjele goodiebagen til noen av de på første rad

Det er dårlig stil og det kan bli superpinlig for deg om du blir oppdaget. (Vent å se om noen på første rad setter igjen goodiebagene sine etter visningen. Mange motefolk er på visninger så ofte at en gratis dry shampoo og en flaske Vitamin Well ikke akkurat er noe stas lenger)

Glem å melde deg på eller ha med invitasjon

Ha alltid invitasjonen klar på telefonen, og dobbeltsjekk berkeftelsen på at du er påmeldt. Da går ting så mye fortere.

Heng for lenge utenfor visningen i håp om å bli tatt bilde av

Blir du ikke tatt bilde av med en gang, så blir du ikke tatt bilde av. Gå heller inn å sett deg.

Bli irritert eller overrasket om en visning er forsinket

Med flere visinger på en dag kommer ikke alltid alle modeller, stylister og makeupartister seg frem tidsnok – men de prøver så godt de kan.

Ha på deg solbriller

«Det er så forferdelig skarpt scenelys!» Nei, det er du som prøver å se kul ut. Du er ikke Anna Wintour.

Prøv å snike deg inn backstage

Det er faktisk ikke så veldig spennede der, uansett hva «The Devil Wears Prada» mener.

Drikk for mye på etterfesten

Å være bakfull på visningene er ikke veldig gøy.

Hovedbilde: Vogue

Les også: Tilbake på jobb etter ferien: Her er tipsene