Donatella Versace hylles i ny serie: Se den her

Intervjues av superstjerne, og skrytes opp i skyene av flere motepersonligheter.

Denne måneden har CNN Style invitert den tyske supermodellen Claudia Schiffer til å innta rollen som deres gjesteredaktør. Schiffer feirer i år 30 år i motebransjen, og i den anledning går hun sammen med mediestasjonen om å lage en serie som består av flere kortfilmer hvor hun undersøker hva det innebærer å være et ikon – og hyller noen av de personene som hun har jobbet med gjennom sin karriere. Her finner vi blant annet navn som Donatella Versace og Gigi Hadid.

Claudia Schiffer var blant supermodellene som Donatellas storebror, avdøde Gianni Versace, oppdaget på 90-tallet. Hun var også med på å avslutte det spektakulære moteshowet Donatella Versace arrangerte for å markere 20 år siden brorens tragiske dødsfall.

Serien består av flere kortfilmer, og én av dem har den italienske motemogulen Donatella Versace i hovedrollen. Denne filmen er regissert av Ivan Olita og Donatella blir intervjuet av ingen andre enn superstjernen Lady Gaga. (Det er antagelig ikke tilfeldig – de to er nemlig gode venninner. Husker du sangen «Donatella» som Lady Gaga kom ut med i 2013?).

I filmen med Donatella Versace får vi se et klipp med supermodell Gigi Hadid, som hyller motemogulen:

«Min kjære Donatella. Du er mitt fremste moteikon. Som en designer gjør du alt for at kvinner over hele verden skal føle seg sterk og vakker. Som en venn har du det største hjertet. Jeg elsker deg og jeg takker deg for alt». 

I videoen får vi også flere fun facts om den spreke blondinen, som at hun bare drikker fra glass, sover i sengetøy og skriver i notatbøker signert Versace, at hun bare bruker høye hæler, at favorittdyret hennes er medusa og at hun derfor (selvfølgelig) aldri bruker hai-emojien, fordi de spiser medusa.

Pssst: Ifølge grensk mytologi er Medusa et monster, beskrevet som å ha ansiktet til en fryktelig kvinne med giftige slanget som hår. Ved å se direkte på denne ville man bli forvandler til stein. Versace har Medusa i logoen sin, men da er slangene byttet ut med et stort og vakkert hår. Medusa er også en manet. 

Se filmen med Donatella Versace her: 

Video er fra CNN Style.

Hovedbilde via WWD

Les også: Melk & Honnings marsguide