follestad

Dette norske herrekonfeksjonsmerket har åpnet ny butikk i Oslo

– Har Norges beste beliggenhet.

Det er flere enn Mulberry som er på flyttefot fra Akersgata i Oslo sentrum denne vinteren. Torsdag forrige uke åpnet klesforretningen Follestad en ny butikk i hjertet av sentrum, nærmere bestemt i Karl Johans gate. Den nye butikken ligger nærmest et steinkast fra det forrige butikklokalet, men er langt lysere og mer synlig enn den tidligere butikken.

– Det er egentlig veldig enkelt. Vi har en leiekontrakt som går ut neste år og vi ble ikke enig med gårdeier om forlengelse på nivået som vi mente var fornuftig. Det nye butikklokalet på Karl Johan har langt bedre beliggenhet, så vi klinte til, forteller William Follestad til Melk & Honning.

Den norske klesforretningen Follestad ble grunnlagt av Enoch Follestad tilbake i 1923. Den gang var målet med butikkene å tilby herreklær i alle størrelser og til alle fasonger. Filisofien er i dag den samme med flere egne butikker på Østlandet i tillegg til egen nettbutikk. Og til tross for at fokuset på menn fortsatt er der, har Follestad-gruppen også fått egne dameavdelinger i flere av sine butikker.

Den nyåpnede butikken på Karl Johan vil tilby herreklær, mens Follestad-butikken i Kongens gate vil føre klær til kvinner også. Butikken i Akersgata blir lagt ned i løpet av 2019, forteller Follestad.

– Forskjellen fra butikken i Akersgata og til den vi har åpnet nå på Karl Johan er at denne fremstår som ny og moderne. Vi er opptatt av å ta vare på de trofaste kundene våre, men tror vi får mer drop in-kunder nå. Akkurat det var det lite av i Akersgata, men Karl Johan er jo Karl Johan.

– Jeg mener butikken har Norges beste beliggenhet, avslutter Follestad.

follestad-oslo
Under åpningen av den nye Follestad-butikken i Oslo.

Alle bilder: Follestad

Les også: Hva skjer egentlig med Torggata?