Dette gikk du glipp av på CFDA i natt

Moteeliten hyllet hverandre i New York

Hvert år i juni hyller det internasjonale motesamfunnet de beste innen amerikansk design under «CFDA Fashion Awards». Prisutdelingen ble grunnlagt i 1981, og anerkjennes som en av de aller gjeveste i motebransjen med priser som dekker alt fra design for både herreklær, kvinneklær og tilbehør til journalistikk, kreativ visjon, personlig stil, livstidsprestasjon og, for første gang i år, influencer. 

Årets arrangement fant sted på The Brooklyn Museum i New York hvor alle fra Oprah til Kim Kardashian West var på plass. Vi har samlet noen av høydepunktene: 

Influencer-pris til Kim Kardashian West

Kim Kardashian West mottok den aller første influencer-prisen i for sin evne til å diktere mote- og skjønnhetstrender gjennom sosiale medier, til sine 112 millioner tilhengere på Instagram. Etter å ha takket CFDA for å hedre henne med en pris, begynte hun talen sin med en aldri så liten vits: «Jeg er litt sjokkert over at jeg vinner en motepris når jeg er naken mesteparten av tiden», lo hun.

Designpris til Supreme

Kanskje den mest overraskende prisen var den til Supreme for «Menswear Designer of the Year». Grunnlegger James Jebbia – som sjelden gir intervjuer eller offentlige opptredener – bygde et imperium basert på skate-kultur og forandret måten kjøpere samler på produkter. Samarbeidet med Louis Vuitton i fjor var det franske lukusmerkets mest suksessfulle noensinne. «Jeg har aldri tenk på Supreme som et moteselskap, eller meg selv en designer», sa han i sin takketale. «Men jeg setter pris på anerkjennelsen for hva vi gjør».

Leste du denne? Supreme nominert til prestisjetung motepris

Oprah ga pris til Edward Enninful

Edward Enninful, redaktøren for britiske Vogue, mottok årets mediepris som en anerkjennelse for sitt fremragende bidrag til industrien gjennom sin karriere og siden han tok plass ved roret hos det britiske motemagasin i fjor. Prisen fikk han tildelt fra selveste Oprah Winfrey, og han valgte å dedikere den til den avdøde italienske Vogue-redaktøren Franca Sozanni.

Naomi Campbell med Raf Simons og deres statuetter. Kim Kardashian som mottar den aller første Influencer-prisen. Bilder fra Instagram @CFDA

Hyllest til Naomi Campbell

Supermodell Naomi Campbell plukket opp «Fashion Icon Award», som tidligere har blitt tildelt Rihanna, Beyonce, Pharrell Williams og Johnny Depp.

«Det er virkelig en ære å bli anerkjent av CFDA med årets Fashion Icon-pris», sa Campbell om annerkjennelsen. «Å være fra London har gjort at min personlige stil alltid er blitt enormt påvirket av den dynamiske, stadig skiftende naturen til gatekulturen og musikkscenen. Jeg vokste opp i denne bransjen, og jeg er alltid takknemlig for de ikoniske amerikanske motedesignerne som har støttet meg og feiret meg gjennom hele karrieren min».

… og til Ralph Lauren

I annledning 50 årsdagen til hans ikoniske varemerke var 20 designere med på å hylle Ralph Lauren under utdelingen natt til tirsdag. Vera Wang, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Alexander Wang, Thom Browne, Jeffrey Banks, John Varvatos, Donna Karan, Marcus Wainwright, Jason Wu og Diane von Furstenberg kom alle opp på scenen sammen med Lauren, mens Tory Burch, Carolina Herrera, Marc Jacobs, Norma Kamali, Calvin Klein og Reed Krakoff bidro med videohilsener.

«Jeg vet hvordan det er å starte, og jeg vet hva det er å nyte suksess, og jeg vet også at denne bransjen ikke er lett», sa Lauren, og takket CFDA for å fremme ungt talent. «Dette er ikke slutten, dette er begynnelsen på mote og så mange ting som kommer vår vei».

Antrekkene

Øverst f.v: Kaia Gerber i Alexander Wang, Kim Kardashian i Rick Owens. Nederst f.v. Gigi Hadid i Versace, Naomi Campbell i Calvin Klein
Øverst f.v. Irina Shayk i Diane von Furtsenberg, Woopi Goldberg i Christian Siriano. Nederst f.v. Kendall Jenner Alexandre Vauthier, Lupita Nyong’o i Versace. Alle bilder fra Instagram @NewYorkTimesFashion

Alle vinnerne:

«Womenswear Designer of the Year»: Raf Simons, Calvin Klein

«Menswear Designer of the Year»: James Jebbia, Supreme

«Accessories Designer of the Year»: Ashley & Mary-Kate Olsen, The Row

«Swarovski Award for Emerging Talent»: Sander Lak, Sies Marjan

«Swarovski Award for Positive Change»: Diane von Furstenberg

«Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award»: Narciso Rodriguez

«Founders Award»: Carolina Herrera

«International Award»: Donatella Versace

«Media Award in honor of Eugenia Sheppard»: Edward Enninful

«Fashion Icon Award»: Naomi Campbell

«Influencer Award»: Kim Kardashian West

Hovedbilde: Instagram @CFDA

Les også: Hvem er den mystiske Louis Vuitton-sjamanen?