Dette er H&M sin nye gjestedesigner

Og stjerneregissør Baz Luhrman står bak teaseren

Det er den tiden av året igjen – H&M annnonserer sitt neste designsamarbeid. Fjorårets gjest var Kenzo, hvor den norske artisten Anna of the North frontet kolleksjonen, og året før var det Kardashian-favoritten Balmain.

I dag dag kunne H&M annonsere at årets gjestedesigner er det London-baserte merket Erdem, med den tysk-kanadiske designeren Erdem Moralioglu i spissen.

Han har designet en full damekolleksjon for H&M, og for første gang noensinne vil designeren også lage en herrekolleksjon.

Erdem Moralioglu

Slik som tidligere gjestedesigneren også har gjort, har Moralioglu gjenskapt sine tidligere kolleksjoner og temaer til å passe H&M-kunden.

– Jeg er veldig takknemlig for samarbeidet med H&M og for muligheten til å utforske arbeidet mitt på en helt ny skala, inklusiv en herrekolleksjon, som jeg aldri har gjort før. (…), forteller Moralioglu.

Erdem ble grunnlagt i 2005 og er i dag synonymt med femininitet og styrke, spesielt kjent for sine vellagde kjoler med detaljerte og iøynefallende mønster.

H&M sin kreative rådgiver, Ann-Sofie Johansson, begrunner avgjørelsen slik: «Fra det øyeblikket vi begynte å snakke med Erdem om et samarbeid, ble jeg fanget av visjonen hans. I Erdem x H&M-kolleksjonen har han skapt en fantastisk verden full av skjønnhet og flotte detaljer. Dette er helt spesielle plagg som man vil bruke i all evighet».

Med på laget har H&M og Erdem også fått regissør-legenden Baz Lurhman, som står bak filmer som Romeo + Juliet og Moulin Rouge, til å lage kolleksjonens kampanje.

– For meg har mote alltid vært mer enn bare klær. Det handler om å uttrykke seg – en helt egen kunstform. Jeg er veldig glad for å samarbeide med ERDEM og H&M, og få fortelle historien om denne unike kolleksjonen,» sier Luhrmann.

Kolleksjonen kommer i butikk og på nett den 2. november.

Se den Lurhman-regisserte teaseren her: