Det store januarsalget: Dette bør du se etter

Du kan gjøre et skikkelig kupp.

Før i tiden var det vanligvis bare salg to ganger i året, mens i dag er vi omringet av butikker som setter ned prisene på varene deres nærmest hver eneste uke.

Men det er likevel fortsatt to regjerende salg i året, januarsalget og sommersalget – som gir oss muligheten til å gjøre et realt kupp.

Da får vi sjansen til å skaffe oss luksusvarer vi har siklet etter lenge, eller ting vi trenger som vi ikke vil legge mye penger i, til en sterkt redusert pris.

Midt i det store januarsalget er det lett å bli revet med, så her gjelder det å holde tungen rett i munnen. Dette bør du se etter:

Basisplagg i god kvalitet

Plagg som enkle t-skjorter, skjorter og jeans er forbruksvarer, som vi gjerne bruker jevnt og trutt gjennom hele året. Har du allerede funnet en modell som passer kroppen din perfekt, skader det vel heller ikke å finne den på salg? Med gode basisplagg kan du slippe enhver kleskrise, pynte de opp og ned og føle deg komfortabel gjennom hele dagen. Her kan du umulig gjøre et bomkjøp.

Varme plagg du kan bruke mye frem mot våren

Mye fra merkenes høst- og vinterkolleksjoner kommer på salg i januar, for å rydde plass til vårkolleksjonene. Men vinteren er ikke over her til lands. Vi har i hvert fall to måneder igjen med frost og kulde, og varme ullplagg kan vi nærmest bruke gjennom hele året. Derfor er det ikke helt dumt å se etter ullgensere, vintersko eller jakker nå – selv om du kanskje helst vil kaste deg over de nye vårvarene. En god ullgenser vil du få mye bruk for – og selv på kjølige norske sommerkvelder kan det hende det frister å ta den frem.

Luksus fra favorittmerkene dine

Varme og fornuftige plagg er vel og bra, men når favorittbutikkene våre reduserer prisene på luksusvarer vi ellers bare kan drømme om, er det lett å bli fristet – og det bør være lov! Drømmevesken, designersko og -klær kommer også på salg i disse dager, til en pris det går an å vurdere.

Ting du faktisk trenger

Hva med de tingene du egentlig trenger til hjemmet, men som du ellers ikke ønsker å bruke penger på? Sengetøy eller elektronikk? Det er mye vi trenger som ikke er like gøy å betale stive priser på. Bruk januarsalget til å se etter det!

Pssst. Undertøy er noe vi alle trenger, men som vi ikke viser oss i for så veldig mange. Går du inn på nettbutikker eller butikker i byene som selger eksklusivt undertøy, kan du få det til en mye billigere penge og samtidig gjøre litt stas på deg selv (og en eventuelt heldig partner).

Ha tålmodighet 

Det kan kanskje friste å løpe ned dørene hos favorittbutikkene dine så fort salget starter i romjulen/januar, men her kan det være lurt å ha litt is i magen. Mange merker og butikker setter nemlig ned prisene ytterligere jo lengre ut i måneden vi kommer, så er det noe du vet ikke blir utsolgt med en gang kan det lønne seg å vente litt.

Riktig størrelse

Finner du et par sko, en bukse eller annet plagg du bare «MÅ» ha, men så stemmer ikke størrelsen helt? Det kan være fristende å tenke at du sikkert vil klare å gå opp eller ned i vekt i nærmeste fremtid, men det lureste er nok å ikke kjøpe varen når den er i feil størrelsen. Et plagg som ikke sitter riktig på kroppen vil ikke føles komfortabelt og du kan risikere å bli skikkelig irritert av det.

Dette kan du droppe:

Trendplagg

Ha i bakhodet at det er en grunn til at varen er på salg. Det som har vært de mest populære og trendy plaggene, blir nødvendigvis ikke det i tiden fremover. Ikke legg for mye penger i trendplagg nå, for du risikerer å gå fort lei av det og nye trendplagg vil komme – så da er det lurere å spare de kronene til den tid.

Kjøpe bare for å kjøpe

Selv om du finner et stativ hvor alt er nedsatt til minus 70 prosent, betyr ikke det at du trenger å kjøpe det. Bomkjøp vil verken spare miljøet eller lommeboken din – og det er ikke sjarmerende med et klesskap fult av klær som fortsatt har prislappen på. Ungå å kjøpe noe dersom du ikke vet om du kommer til å bruke det eller ei.

Hovedbilde: Instagram @CollageVintage2

Les også: Uttaler du også motenavnene feil?