London Fashion Week

London Fashion Week er over for denne gang. I løpet av fem dager viste designerne sine nyeste kreasjoner til motefolk fra hele jordkloden. Det hele startet med Taetum Jones sitt show fredag morgen, og avsluttet med Xiao Li sin presentasjon. En god del av designerne presenterte plaggene på catwalken i hoved venuen ‘British Fashion Council Show Space’ i nærheten av Somerset House, men nesten like mange valgte heller andre lokasjoner.

Nå gjenstår de to mest glamorøse stykkene i moteuke-kaka – nemlig Milano og Paris. Men før vi på Melk & Honning tar fatt på hva de italienske og franske moteskaperne foreslår at vi skal gå med til høsten, har vi plukket ut våre favoritter fra moteuka i Englands hovedstad.

Se også: London Fashion Week – Melk & Honnings egne street style-bilder

 

MULBERRY

Mulberry er aller mest kjent for sine accessoirer, men det britiske merket har faktisk presentert ready-to-wear kolleksjoner siden 1978. Johnny Cocoa sin tredje kolleksjon som kreativ leder for Mulberry er inspirert av livs- og klesstilen til det britiske aristokratiet, og deres higen etter rurale omgivelser. Antrekkene var preget av dette i form av kraftig tweed, silke, blomsterprint og tydelige heste-referanser i form av spenner som pekte mot hestgrimer og kåper og kjoler som liknet hestedekken. Blant de absolutte høydepunktene var de heklede 70-talls kjolene i for eksempel sennepsgul og lyseblått, og den sorte nærmest søppelsekk-liknende kjolen som like så gjerne kunne vært noe Demna Gvasalia viste frem hos Balenciaga.

BORA AKSU

Den London-baserte tyrkiske designeren Bora Aksu fullførte sin master ved Central Saint Martins i 2002. Da han viste frem sin graduate collection sammen med de andre masterstudentene ble han utpekt til ‘star of the show’ av både The Daily Telegraph, The Guardian and The Independent. Merket han har skapt i etterkant under eget navn har en designestetikk som aldri viker fra de romantiske, men som ofte har litt mørke twister. I løpet av karrieren har han samarbeidet med blant annet Topshop, Nike, Converse og Anthropologie. For sin nyeste kolleksjon lot han seg inspirere av Sufragettes –  som var en bevegelse av kvinner på starten av 1900-tallet som kjempet for retten til å stemme – og da spesielt Princess Sophia Dunleep Singh. Hun var Dronnning Victoria sitt gudbarn og kjent som en moteelsker. Kolleksjonen hadde en følelse av amish folk som prøver å blende inn i bybildet anno 2017. Vår favoritt er den rutete buksedressen og de smalremmede hattene med knyting under haken.

ROBERTA EINER

Estlandske Roberta Einer har erfaring både som intern for Mary Katrantzou og Alexander McQueen, og jobbet fram til 2015 som print og broderi assistent for Olivier Rousteing hos Balmain. Senere samme år dannet hun sitt eget luksus-kvinnemerke med ivrig bruk av diverse avanserte couture-teknikker og utsmykninger. Plaggene hun har designet har fått spalteplass hos diverse Vogue og Elle rundt om i verden, Dazed & Confused og i-D Magazine. Kolleksjonen hun presenterte under denne runden av London Fashion Week var inspirert av Lisboas historie og art deco-arkitektur, der hun så for seg at hennes muse tok en vintertur til den portugisiske hovedstaden på 40- eller 50-tallet. Under presentasjonen hang modellene nonchelant rundt på det som liknet en dekonstruert lyseblå og rosa tennisbane, mens de leste, konverserte og slappet av. Høydepunktet var aftenskjolen med glitrende broderier som liknet art deco fliser i lag på lag over skjørtene.