Tre rå Frogner-butikker du (kanskje) ikke visste om

Skjult shopping på Oslo vest.

Tekst/foto: Elle Fure

Icon2

Det er ikke bare sentrumsgatene som byr på gode butikker i vår vakre hovedstad.

Bak Slottet ligger det også flere perler hvor fristelsene er store, og sparekontoen kan tømmes på et blunk.

Ta en titt på våre tre Frogner-favoritter.

Fløyel & Kanari

Frederik Stangs Gate 35

F&K

Du trenger ikke ta turen til London for å gjøre et skikkelig vintage-kupp – er du på jakt etter en forretning fylt med gamle skatter er en trikketur til Gimle Kino alt som trengs.

I Frederik Stangs Gate 35 flyter det nemlig over av glitrende paljettopper, oppmerksomhetssøkende 80-talls-skjorter, nostalgiske støvler, fløyelskjoler, japanske kimonoer og klassiske cat-eye solbriller.

– Alt her er ekte gammelt, understreker butikkeier Jenny Juve, som er stolt av å feire Fløyel & Kanaris 3-års jubileum i dag.

Butikken har spesialisert seg på alt som er rocka og retro, og blant de stappfulle stativene med vintage-plagg, finner man klær, vesker og accessoarer fra merker som Armani, Burberry, Ungaro og Valentino.

Fløyel & Kanari kan til og med tilfredstille vestkantens brukt-frelste herrer med en egen liten avdeling.

MS Icon AS

Niels Juels Gate 50

Icon

Frogner-fruer har lenge hatt et godt øye til Icon, men for yngre moteløver er denne vestkant-juvelen verdt å bli kjent med.

Med et stort utvalg fra franske motehus som Saint Laurent og Céline, er Icon det rette stedet for å investere i basisplagg, eller skjemme seg bort med sesongens it-veske. Prisene er høye, men under salget er det enklere å slå til på den Marni-kåpen du ikke tok deg råd til i vinter.

Studio Scarpa

Kirkeveien 47

StudioScarpa

Design av høyeste kvalitet kjennetegner Studio Scarpa i Kirkeveien 47. Er du på utkikk etter garderobeinvesteringer, eller et eksklusivt utvalg av internasjonale designere er Studio Scarpa blant byens beste alternativ.

– Grunntanken i denne butikken var at det først og fremst ikke bare skulle vœre en merkebutikk. Vi legger vekt på varighet og designere som har en sterk personlig profil, forklarer innehaver Rina Elisabeth Paasche.

Yohji Yamamoto, Dries Van Noten og McQueen er noen av merkene som møter Studio Scarpas strenge krav om kvalitet og særegne estetikk.